Bildkälla: Dreamstime

Kursort: Stockholm

Hälsoinformatör
Med inriktning barn och ungdomar

Både föräldrar och olika yrkesgrupper, som arbetar ut mot barn och ungdomar, är idag medvetna om betydelsen av att jobba förebyggande med friskvård och hälsa. För att förebygga både övervikt och för att barnen ska utveckla en sundare livsstil är det av vikt att arbeta aktivt med livsstilsfrågor ut mot berörda grupper.


Hälsoinformatörens roll är att peppa, motivera och inspirera vuxna, föräldrar, barn och ungdomar om vad en sund livsstil innebär för hälsan. Som Hälsoinformatör är du en viktig aktör i friskvården och ska bidra till att öka hälsomedvetandet hos andra. På ett positivt sätt och med goda kunskaper inom området ska Hälsoinformatören upplysa om aktuella rön, rekommendationer och råd som rör hälsan och livsstilen. Du arbetar också med att ta fram olika strategier och metoder, för att kunna påverka berörda målgrupper, till att skapa bättre hälsoförutsättningar.


Utbildningen bygger på senaste forskning och NNR (Nordiska Närings-rekommendationer). Kurslärarna är legitimerade dietister, nutritionister eller kostvetare med hög kompetens och lång erfarenhet av att arbeta och utbilda inom hälsoområdet.


Hälsoinformatören kan verka ut mot föräldrar, förskolor, skolor, fritidsgårdar och mot kommun, landsting, statliga verk och privata företag.


Även hela vår utbildning till Hälsoinspiratör ingår i utbildningen till Hälsoinformatör - med inriktning barn och ungdomar.

Bildkälla: Shutterstock

Kursupplägg

Utbildningen är framtagen av experter med hög kompetens inom området och med lång erfarenhet inom både utbildningsområdet samt hälsoutvecklande insatser på olika arbetsplatser.


Utbildningen omfattar både teoretiska och praktiska moment och bygger på vetenskapligt förankrad forskning. Under hela utbildningen får ni stöd och vägledning av kompetent och erfaren lärare!


För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur och dator!

Kursledare

Kursledarna på utbildningen är legitimerade dietister med hög kompetens och lång erfarenhet av att arbeta med hälsoutvecklande insatser ut mot olika grupper. De är även utbildade inom området hälsopromotion.

Omfattning

Utbildningen vänder sig till

> Dig som brinner för att arbeta med friskvård och hälsa ut mot barn, ungdomar och vuxna.

> Dig som vill arbeta mer aktivt med hälsa och livsstilsfrågor ut mot barn, ungdomar, föräldrar och olika yrkesgrupper som arbetar med barn och ungdomar, samt andra vuxna.

> Dig som är egen företagare inom hälsoområdet och vill erbjuda dina tjänster ut till olika arbetsplatser.

> Dig som vill bredda dina kunskaper inom området.

> Dig som helt enkelt bara vill utveckla och fördjupa dina kunskaper som privatperson för att ha nytta av det i vardagen.

> Dig som tidigare läst till Hälsoinspiratör men vill fördjupa dina kunskaper ytterligare.

> Dig som tidigare har läst till Hälsoinspiratör, hos någon annan utbildningsarrangör, men som vill fördjupa dina kunskaper ytterligare.

Förkunskaper

Kursort: Stockholm

Kursstart

9/11 - 12/11 2023

Sista anmälningsdatum 22/5 2023

Kurstid: Kl. 09.00-16.00

Obs! Begränsat antal platserPris

7.500 kr (exkl. moms) 9.375 kr (inkl. moms).


Avgift för diplom och kursbevis tillkommer på 400 kr (exkl.moms) 500 kr (inkl. moms).

Studiefinansiering

Du har även möjlighet att läsa utbildningen genom finansiering. Tillsammans med vår samarbetspartner, Svea Ekonomi, kan vi erbjuda delbetalning, räntefritt på upp till 12 mån. Du väljer själv på hur lång tid du vill lägga upp betalningen.


Kursinnehåll


 • Din roll som Hälsoinformatör med inriktning mot barn och ungdomar
 • Friskvård, hälsa och livsstil
 • Hälsoprevention och hälsopromotion
 • Hälsoarbete och förändringsprocessen
 • Metoder/strategier för att motivera och inspirera andra till att främja sin hälsa
 • Samtalsmetodik/Motiverande samtal i praktiken
 • Stresshantering, vila och sömn
 • Mat och näring
 • Råd om bra mat för barn och ungdomar
 • Övervikt/undervikt
 • Livsmedelsval och praktiska hjälpmedel
 • Vikten av fysisk aktivitet för en bättre hälsa, generella råd och rekommendationer
 • Praktiska övningarLitteratur


Obligatorisk litteratur:


 • Handbok för hälsoinspiratörer, Gunnar Andersson och Tommy Ljusenius, SISU Idrottsböcker 2017. Cirkapris: 299 kr på SISU Idrottsböcker


Litteraturen införskaffas av eleven på egen hand.


Referenslitteratur:
Kursintyg

Efter kursens slut och godkända uppgifter ges ett kursintyg på slutförd utbildning!


Utbildningen omfattar 4 dagars heltidsstudier, tors-sön, med både teoretiska och praktiska övningar på plats i kurslokal.


Du som tidigare har läst en utbildning till Hälsoinspiratör kan tillgodoräkna dig vissa moment i Hälsoinformatörsutbildningen och behöver därför inte läsa hela utbildningen. Kontakta Bergklint education för ytterligare information.

Varför ska du läsa utbildningen hos oss?

  > Utbildningen är högkvalitativ och uppdaterad inom området.

  > Bergklint education har stor erfarenhet och rätt kompetens för att utbilda och sätta ihop utbildningar för att ge rätt kunskaper inom området.

  > Utbildningen bygger helt på vetenskaplig forskning med de senaste rönen.

  > Snabb återkoppling ifrån din lärare.

   > Litteraturen är vetenskapligt förankrad samt ger dig högaktuell och bred kunskap inom området.

   > Kontinuerlig utvärdering för att hålla en hög kvalité på utbildningen.

   > Alla våra lärare har adekvat högskoleutbildning inom området och är erfarna pedagoger.

   > Hög kundnöjdhet på marknaden gällande utbildningen.

   Det är en fördel att ha gymnasiekompetens om du ska kunna följa med på kursens nivå men inga formella förkunskaper krävs. Det viktigaste är att du har ett stort intresse inom området.

   Efter utbildningen

    Det finns alltid stor efterfrågan på arbetskraft med rätt kompetens inom hälsoområdet. Som Hälsoinformatör kan du arbeta med vägledning ut mot föräldrar, förskolor, skolor, privata företag samt offentliga förvaltningar. Du kan informera, föreläsa, hålla kurser samt arrangera hälsoutvecklande aktiviteter och insatser som främjar hälsan för olika grupper av människor.

    Bildkälla: Dreamstime

    Bildkälla: iStock

    Litteratur från Bergklint education

    "En jättebra och användbar guide för att lättare veta hur vi ska få i oss alla viktiga näringsämnen. Boken rekommenderas varmt till alla som vill lära sig mer om en hälsosam kost!"

    /David B.

    "Jag kan verkligen rekommendera Kostrådgivarens handbok! Många bra tips och råd som jag kommer att ha stor användning för nu när jag arbetar som Kostrådgivare."

    /Emma J.