Bildkälla: Shutterstock

Utbildningen till Kostrådgivare är kvalitetssäkrad och godkänd av Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Kroppsterapeuternas yrkesförbund är friskvårdsbranschens ledande förbund som organiserar olika  yrkeskategorier inom kost, behandling och träning.

Coacha, peppa och motivera till en hälsosammare livsstil!


Utbildningen bygger på senaste forskning och NNR (Nordiska Näringsrekommendationer). Kurslärarna är legitimerade dietister, nutritionister eller kostvetare med hög kompetens och lång erfarenhet av att arbeta och utbilda inom hälsoområdet.


Som Kostrådgivare kan du ge vägledning och rådgivning i olika frågor som rör både kost,hälsa och livsstil ut mot både privat personer, företag och offentliga förvaltningar!


I utbildningen till Kostrådgivare så erbjuder vi en baskurs till Kostrådgivare, samt två olika påbyggnadskurser för Kostrådgivaren, för dig som vill förkovra dig ytterligare och bredda dina kunskaper inom området.

Anna Swedrup

Diplomerad/Licensierad

KOSTRÅDGIVARE

”Utbildningen till Kostrådgivare var långt över mina förväntningar!


Jag fick lära mig mycket mer än vad jag hade hoppats på att utbildningen skulle ge!”

Kursavgift

* Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare Bas:  3.495 kr

* Kostrådgivare Påbyggnad Kost och hälsa:    1.995 kr

* Kostrådgivare Påbyggnad Kost vid idrott:     1.995 kr

Kursavgift

* Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare Bas:  3.495 kr

* Kostrådgivare Påbyggnad Kost och hälsa:    1.995 kr

* Kostrådgivare Påbyggnad Kost vid idrott:     1.995 kr

Videopresentation

av utbildningen

Distansutbildning

Fördelarna med att läsa på distans är att du väljer själv när på dygnet du vill studera, på dagtid, kvällar eller helger. Du behöver inte heller lägga några ytterligare kostnader för rese- och boendekostnader på någon kursort då du studerar hemifrån.


Kursstart


2024 vt: 29/1, 26/2, 25/3, 29/4, 27/5, 24/6

2024 ht: 26/8, 30/9, 28/10, 25/11, 9/12


I mån av plats har vi även löpande antagning på utbildningen!


Omfattning

Läser du alla tre kurserna omfattar de totalt cirka 140 studietimmar (3,5 veckors heltidsstudier) och då har du upp till 12 månader på dig att slutföra kurserna.


Du väljer själv om du vill studera på heltid eller deltid och om du vill studera på dagtid, kvällar eller helger. Du väljer själv din studietakt.


Basutbildningen till Kostrådgivare omfattar cirka 100 studietimmar. Du får totalt 6 månader på dig att slutföra basutbildningen till Kostrådgivare.


Påbyggnadskurs Kost och hälsa omfattar cirka 20 studietimmar. Du får totalt 3 månader på dig att slutföra påbyggnadskursen inom kost och hälsa.


Påbyggnadskurs Kost vid idrott omfattar cirka 20 studietimmar. Du får totalt 3 månader på dig att slutföra påbyggnadskursen inom kost vid idrott.Pris


Kursavgift Kostrådgivare
Bas

2.796 kr (exkl. moms) 3.495 kr (inkl. moms).


Avgift för diplom/licens och kursbevis tillkommer på 800 kr (exkl. moms) 1.000 kr (inkl. moms). Denna avgift tas ut i samband med tentamenstillfället.


Diplom på engelska, för internationellt bruk, tar vi ut en avgift på ytterligare 400 kr (exkl. moms) 500 kr (inkl. moms).


Kursavgift Kostrådgivare
Påbyggnad
Kost och hälsa

1.596 kr (exkl. moms) 1.995 kr (inkl. moms).


Avgift för diplom tillkommer på 400 kr (exkl. moms) 500 kr (inkl. moms).


Kursavgift Kostrådgivare
Påbyggnad
Kost vid idrott

1.596 kr (exkl. moms) 1.995 kr (inkl. moms).


Avgift för diplom tillkommer på 400 kr (exkl. moms) 500 kr (inkl. moms).


För att delta på utbildningarna krävs tillgång till obligatorisk litteratur, samt dator och internetuppkoppling!

"Jag har läst flera kurser hos er och arbetar sedan några år som Kostrådgivare på ett gym och det känns verkligen som att jag har hittat rätt, tack vare er! " /Annica Grane

Bildkälla: Shutterstock