Bildkälla: Dreamstime

Både föräldrar och olika yrkesgrupper, som arbetar ut mot barn och ungdomar, är idag medvetna om betydelsen av att jobba förebyggande med friskvård och hälsa. För att förebygga både övervikt och för att barnen ska utveckla en sundare livsstil är det av vikt att arbeta aktivt med livsstilsfrågor ut mot berörda grupper.


Hälsoinformatörens roll är att peppa, motivera och inspirera vuxna, föräldrar, barn och ungdomar om vad en sund livsstil innebär för hälsan. Som Hälsoinformatör är du en viktig aktör i friskvården och ska bidra till att öka hälsomedvetandet hos andra. På ett positivt sätt och med goda kunskaper inom området ska Hälsoinformatören upplysa om aktuella rön, rekommendationer och råd som rör hälsan och livsstilen. Du arbetar också med att ta fram olika strategier och metoder, för att kunna påverka berörda målgrupper, till att skapa bättre hälsoförutsättningar.


Utbildningen bygger på senaste forskning och NNR (Nordiska Närings-rekommendationer). Kurslärarna är legitimerade dietister, nutritionister eller kostvetare med hög kompetens och lång erfarenhet av att arbeta och utbilda inom hälsoområdet. 


Hälsoinformatören kan verka ut mot föräldrar, förskolor, skolor, fritidsgårdar och mot kommun, landsting, statliga verk och privata företag.


Även hela vår utbildning till Hälsoinspiratör ingår i utbildningen
till Hälsoinformatör - med inriktning barn och ungdomar.

Kursavgift

9.375 kr

Kursavgift

9.375 kr

Kursort: Stockholm

Kursstart

7/11 - 10/11 2024

Sista anmälningsdatum 22/5 2024

Kurstid: Kl. 09.00-16.00

Obs! Begränsat antal platser


Omfattning

Utbildningen omfattar 4 dagars heltidsstudier, tors-sön, med både teoretiska och praktiska övningar på plats i kurslokal.


Du som tidigare har läst en utbildning till Hälsoinspiratör kan tillgodoräkna dig vissa moment i Hälsoinformatörsutbildningen och behöver därför inte läsa hela utbildningen. Kontakta Bergklint education för ytterligare information.


Pris

7.500 kr (exkl. moms) 9.375 kr (inkl. moms).


Avgift för diplom och kursbevis tillkommer på 400 kr (exkl.moms) 500 kr (inkl. moms).

"Jag har läst flera kurser hos er och arbetar sedan några år som Kostrådgivare på ett gym och det känns verkligen som att jag har hittat rätt, tack vare er! " /Annica Grane

Bildkälla: Shutterstock