Utbildningen till Livsstilsrådgivare/Livsstilscoach är kvalitetssäkrad och godkänd av Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Kroppsterapeuternas yrkesförbund är friskvårdsbranschens ledande förbund som organiserar olika  yrkeskategorier inom kost, behandling och träning.

Coacha, peppa och motivera till en hälsosammare livsstil!


En övergripande utbildning som omfattar de viktigaste faktorerna för att människor ska kunna utveckla sitt välbefinnande till att förändra sin livsstil. I utbildningen läggs stor vikt på de olika områdena kost, träning, stresshantering, sömn, tobak, alkohol och MI-Motiverande samtal.


Utbildningen bygger på senaste forskningen och NNR (Nordiska Näringsrekommendationer). Kurslärarna är legitimerade dietister, nutritionister eller kostvetare med hög kompetens och lång erfarenhet av att arbeta och utbilda inom hälsoområdet.


Som Livsstilsrådgivare/ Livsstilscoach kan du ge vägledning och rådgivning i olika frågor som rör både kost, hälsa och livsstil ut mot  både  privatpersoner,  företag  och offentliga förvaltningar! I utbildningen ingår även våra utbildningar till Kostrådgivare, Hälsoinspiratör samt sockerberoende.

Katatina Krüger
Diplomerad/Licensierad

LIVSSTILSRÅDGIVARE

KOSTRÅDGIVARE/HÄLSOINSPIRATÖR

”Tack för en grym utbildning!

Jag kommer absolut att fortsätta utbilda mig hos er.”

Kursavgift

13.340 kr

Kursavgift

13.340 kr

Videopresentation

av utbildningen

Distansutbildning

Fördelarna med att läsa på distans är att du väljer själv när på dygnet du vill studera, på dagtid, kvällar eller helger. Du behöver inte heller lägga några ytterligare kostnader för rese- och boendekostnader på någon kursort då du studerar hemifrån.


Kursstart

2024 vt: 29/1, 26/2, 25/3, 29/4, 27/5, 24/6

2024 ht: 26/8, 30/9, 28/10, 25/11, 9/12


I mån av plats har vi även löpande antagning på utbildningen!


Omfattning

Utbildningen omfattar ca 320 studietimmar (8 veckors heltidsstudier) men du har upp till 12 månader på dig att slutföra kursen. Du väljer själv din studietakt.


Pris

Kursavgift: 10.672 kr (exkl. moms) 13.340 kr (inkl. moms).


Avgift för diplom/licens och kursbevis tillkommer på 800 kr (exkl. moms) 1.000 kr (inkl. moms). Denna avgift tas ut i samband med tentamenstillfället.


Diplom på engelska, för internationellt bruk, tar vi ut en avgift på ytterligare 400 kr (exkl. moms) 500 kr (inkl. moms)


För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur, samt dator och internetuppkoppling!

"Jag har läst flera kurser hos er och arbetar sedan några år som Kostrådgivare på ett gym och det känns verkligen som att jag har hittat rätt, tack vare er! " /Annica Grane

Bildkälla: Shutterstock