Bildkälla: Istock

Distansutbildning

Allergi informatör

Allergier ökar allt mer i vårt samhälle både bland barn och bland vuxna. I och med att allt fler av befolkningen är drabbade så krävs kontinuerlig kompetensutveckling av de som arbetar med berörda målgrupper.


På utbildningen går vi igenom de olika födoämnesallergierna och hur du på bästa sätt kan göra kosten så säker som möjligt för de som är drabbade. Du får också lära dig hur du kan undvika kontaminering och förhindra allergianfall.


Utbildningen bygger på senaste forskning och NNR (Nordiska Näringsrekommendationer). Kurslärarna är legitimerade dietister, nutritionister eller kostvetare med hög kompetens och lång erfarenhet av att arbeta och utbilda inom hälsoområdet. 


Som Allergi informatör kan du ge vägledning och rådgivning i olika frågor som rör både kost, hälsa och livsstil ut mot både privatpersoner, företag och offentliga förvaltningar!

Bildkälla: Shutterstock

Kursupplägg

Utbildningen är framtagen av kostexperter med hög kompetens inom området och med lång erfarenhet av att kompetensutveckla personal som arbetar ut mot berörda grupper. Utbildningen bygger på vetenskapligt förankrad forskning och omfattar både teoretiska och praktiska moment, med olika kundfall, vilket gör er väl rustade för att arbeta ut mot berörda grupper direkt efter slutförd utbildning.


Under hela utbildningen får ni stöd och vägledning av kompetent och erfaren lärare som ger snabb återkoppling på era frågor.
Korrespondensen till läraren sker via mail!


För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur, samt dator och internetuppkoppling.

Kursledare

Kursledarna på utbildningen är legitimerade dietister. De har hög kompetens gällande olika födoämnesallergier och håller kontinuerligt i utbildningar inom området för berörda yrkesgrupper.

Omfattning

Utbildningen omfattar cirka 32 studietimmar (4 dagars heltidsstudier) men du har upp till 6 månader på dig att slutföra kursen.


Du väljer själv om du vill studera på heltid eller deltid och om du vill studera på dagtid, kvällar eller helger. Du väljer själv din studietakt.

Utbildningen vänder sig till

> Dig som har ett passionerat intresse av att arbeta med människor och olika livsstilsfrågor inom kost, hälsa, livsstil, och träning.

> Dig som arbetar i kök, förskola eller skola och behöver en fördjupad kompetens inom området, för att arbeta på ett säkert sätt, ut mot berörda grupper.

> Dig som arbetar som egen företagare inom hälsoområdet och vill bredda dina kunskaper.

> Dig som privatperson med en nära anhörig som lider av födoämnesallergier, eller om du bara vill ha en bredare kunskap inom området.

Förkunskaper

Det är en fördel att ha gymnasiekompetens om du ska kunna följa med på kursens nivå men inga formella förkunskaper krävs. Det viktigaste är att du har ett stort intresse inom området.

Bildkälla: Shutterstock

Varför ska du läsa utbildningen hos oss?

    Videopresentation

    av utbildningen

    Distansutbildning

    Fördelarna med att läsa på distans är att du väljer själv när på dygnet du vill studera, på dagtid, kvällar eller helger. Du behöver inte heller lägga några ytterligare kostnader för rese- och boendekostnader på någon kursort då du studerar hemifrån.



    Kursstart

    2023 ht: 28/8, 25/9, 30/10, 27/11, 11/12

    2024 vt: 29/1, 26/2, 25/3, 29/4, 27/5, 24/6


    I mån av plats har vi även löpande antagning på utbildningen!



    Pris

    Kursavgift: 1.996 kr (exkl. moms) 2.495 kr (inkl. moms).


    Efter kursens slut och godkända uppgifter ges ett kursintyg på slutförd utbildning! Avgift för kursintyg, 500 kr (inkl. moms).


    För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur, samt dator och internetuppkoppling!

    Studiefinansiering

    Du har även möjlighet att läsa utbildningen genom finansiering. Tillsammans med vår samarbetspartner, Svea Ekonomi, kan vi erbjuda delbetalning, räntefritt på upp till 12 mån. Du väljer själv på hur lång tid du vill lägga upp betalningen.


    Kursinnehåll


    • Allergiers uppkomst
    • Symptom och reaktioner
    • Diagnostisering
    • Vanliga livsmedelsallergier och intoleranser
    • Allergier i förskola/ skola
    • Märkning
    • Samtalsmetodik/Motiverande samtal i praktiken
    • Praktiska övningar



    Litteratur


    Obligatorisk litteratur:



    Litteraturen införskaffas av eleven på egen hand.


    Referenslitteratur:



    Efter utbildningen

      > Utbildningen är högkvalitativ och uppdaterad inom området.

      > Bergklint education har stor erfarenhet och rätt kompetens för att utbilda och sätta ihop utbildningar för att ge rätt kunskaper inom området.


      > Utbildningen bygger helt på vetenskaplig forskning med de senaste rönen.


      > Snabb återkoppling ifrån din lärare.

        > Litteraturen är vetenskapligt förankrad samt ger dig högaktuell och bred kunskap inom området.

        > Kontinuerlig utvärdering för att hålla en hög kvalité på utbildningen.

        > Alla våra lärare har adekvat högskoleutbildning inom området och är erfarna pedagoger.

        > Hög kundnöjdhet på marknaden gällande utbildningen.

        Recensioner

        Bildkälla: Istock

        "Jag blev fantastiskt glad över den fina bedömningen som jag fick vid min inlämning. Nu känner jag mig väldigt stolt i mitt fortsatta arbete inom detta område tack vare er utbildning!


        Tusen tack för detta och jag funderar absolut på att hoppa på en utbildning hos er snart igen!"

        /Jenny Stark

        Bildkälla: Istock

        "Tusen tack till Bergklint education för de fina omdömena och den väldigt intressanta och givande utbildningen!


        Det här kommer jag ha stor nytta av i mitt arbete!


        Jag kan verkligen rekommendera den här  utbildningen!"

        /Maria Erkstam

        Du har nu en fått en fördjupad kompetens för att arbeta påett säkert sätt med mathållning för födoämnesallergiker. Du har nu även kompetens för att informera om födoämnesallergier ut mot berörda grupper.

        Bildkälla: Dreamstime

        Bildkälla: Istock

        "Utbildningen är gedigen och omfattande med bra litteratur och uppgifter. Även praktiska uppgifter ingår.
        Jag hade redan grundkunskaper inom området men jag lärde mig mycket nytt.


        Allt sker via mail, instruktionerna är bra och läraren ger konstruktiv feedback på det inskickade svaren."

        /Yvette Diaz

        Litteratur från Bergklint education

        "En jättebra och användbar guide för att lättare veta hur vi ska få i oss alla viktiga näringsämnen. Boken rekommenderas varmt till alla som vill lära sig mer om en hälsosam kost!"

        /David B.

        "Jag kan verkligen rekommendera Kostrådgivarens handbok! Många bra tips och råd som jag kommer att ha stor användning för nu när jag arbetar som Kostrådgivare."

        /Emma J.