Om Oss- tidigare version

Om Oss

Bergklint education

Berit

Bergklint


Företaget har startats och drivs av Berit Bergklint. Hon är utbildad Kostvetare/Kostekonom (fil.mag.), författare och journalist. Hon har under många år arbetat med hälsoutvecklande verksamheter både inom offentliga sektorn som det privata näringslivet. Genom sin yrkeserfarenhet och sina utbildningar besitter hon en bred kompetens inom hälsoområdet.


2005 mottog Berit pris, från Kronprinsessan Victoria, för sina hälsobringande insatser på företaget där hon verkade. Berit var även utsedd till Ambassadör för kvinnors företagande av Tillväxtverket under 2011-2014. En Ambassadör ska vara ett föredöme för andra kvinnor och inspirera till att starta eget. www.ambassadorer.se


Berit har stor vana av att initiera och utveckla olika utbildningar och kurser inom hälsoområdet samt att verka som pedagog. Hon har tillsammans med andra kost- och näringsexperter tagit fram och utvecklat konceptet till Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare samt Diplomerad/Licensierad Livsstilsrådgivare som drivs av företaget. Berit ansvarar även för företagets konsultverksamhet där föreläsningar och olika kurser bedrivs både mot företag och privatpersoner. Du når Berit på berit@bergklinteducation.se


Kristine Arhage

Kursansvarig


Kristine är leg. Dietist (med.mag) och medlem

i DRF (Dietisternas Riksförbund) samt SNF (Svensk Förening för Näringslära). Hon är

även utbildad inom idrottsnutrition samt är

Eko- och Fairtradeambassadör.


Kristine är en mycket god pedagog och

van föredragshållare som har mycket stor erfarenhet av att hålla utbildningar och kurser inom hälsoområdet. Hon har under ett flertal år även arbetat ut mot olika arbetsgivare med kompetensutveckling för deras medarbetare inom kost, hälsa och livsstil.


Kristine är även författare samt lärare på våra kost- och hälsautbildningar.
Åsa Solberg

Kursansvarig 


Åsa är utbildad Kost- och Friskvårdspedagog (fil.kand.) och Kostvetare (fil.kand.)

vid Göteborgs universitet där hon även har läst idrottsvetenskap.


Hon är även massageterapeut och av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör. Hon är också utbildad i hälsoprofilbedömning, friskvård på företag och idrottsnutrition.


Åsa brinner för god och hälsosam mat och har drivit eget inom restaurangbranschen med KRAV-märkt restaurang. Hon har hållit kurser i hälsomatlagning och även bra mat för barn och bebisar.


Åsa är även utbildad inom marknadsföring och webbdesign förutom att hon är lärare på våra kost- och hälsautbildningar.
Jessica Ljungqvist

Webbdesigner


Jessica är utbildad till webbredaktör på Högskolan i Borås.


Hon arbetar hos oss som webbdesigner, med olika uppdrag, inom grafisk design.


Jannette Grahn Vera

Kursansvarig 


Jannette är leg. Dietist (med.mag.) och medlem i DRF (Dietisternas Riksförbund). Hon har även utbildning inom idrotts- och friskvårdspedagogik.  Hon är även utbildad gruppträningsinstruktör i box, core, cykling och styrka. Hon har idag ett flertal uppdrag som instruktör på olika träningsinstitut.


Jannette är en mycket god pedagog och van föredragshållare som har mycket stor erfarenhet av att hålla utbildningar och kurser inom hälsoområdet. Hon har även stor erfarenhet av att arbeta övergripande med hälsostrategier inom området folkhälsa och har ansvar för mödra-och barnhälsovården inom området kost och nutrition inom landstinget.


Hon har under ett flertal år varit flitigt anlitad som kostexpert på Konsumentredaktionen på Göteborgsposten.


Tillsammans med erfarna kost- och näringsexperter har Jannette varit med och utvecklat konceptet Diplomerad Kostrådgivarutbildning och som drivs på distans av företaget.


Jannette är även författare samt lärare på våra kost- och hälsautbildningar
Petra Johansson

Kursansvarig 

 

Petra är utbildad Idrottspedagog

(fil.kand.) och Kostvetare (fil.kand.) vid Umeå universitet.

Hon har även specialkunskaper inom idrottsnutrition, friskvårds- och hälsoarbete samt
kost- och hälsokommunikation.

 

Hon är också utbildad gruppträningsinstruktör, massör samt

diplomerad professionell samtalscoach.


Petra har under ett flertal år verkat som hälsopedagog och projektledare då hon arbetade med hälsa för barn. Hon har därigenom stor erfarenhet av att undervisa och föreläsa.


Petra är även lärare på våra kost- och hälsautbildningar.

Sofia Antonsson

Kursansvarig


Sofia är leg. Dietist (fil.kand.) och medlem

i DRF (Dietisternas riksförbund).

Hon är utbildad i idrottsnutrition och har mångårig erfarenhet från primärvården. Livsstils- och beteendeförändring är Sofias favoritområde och hon jobbar mycket med Mindfulness och medvetet ätande. Genom att fråga sig varför och hur man äter i stället för vad går det ofta att komma till rätta med både övervikt och mag- och tarmbesvär anser Sofia. Hon har också specialistkunskaper gällande IBS-behandlingar och utbildad i den nya kostbehandlingen FODMAP. 


Som egen företagare utbildar Sofia både inom kommun, barn- och äldreomsorg samt föreläser ute på företag. Dessutom uttalar hon sig ofta i media och skriver för olika tidningar. Hon har bl. a. medverkat i TV 4, Expressen och SR P1.


Sofia är även IBS-expert,  författare samt lärare på våra kost- och hälsautbildningar.
Maria Åhman Persson

Kursansvarig 


Maria är Nutritionist (MSc) och har utbildat sig på Karolinska institutet. På Idrottshögskolan har hon även utbildat sig till Hälsopedagog samt vidareutbildat sig inom idrottsnutrition och inom MI-Motiverande samtal. Gruppträningsinstruktör, massör samt HLR-instruktör är också något Maria har utbildat sig till.


Maria är en mycket omtyckt och erfaren föredragshållare med stor vana av att hålla föreläsningar och kurser inom hälsoområdet.


Maria är även författare samt lärare på våra kost- och hälsa utbildningar.

Konsulter

Alla våra konsulter är vana föreläsare och kursledare samt egna företagare med gedigen erfarenhet inom sitt kunskapsområde.

Kost & träning, mental hälsa, stresshantering, kommunikation och konfliktlösning är några av områdena vi verkar inom.

Anders Eriksson


Anders har studerat psykologi och konfliktlösning på Göteborgs universitet. Han är också utbildad på, nordens enda akademiska program i coaching, med den unika kombinationen av kognitiv neurovetenskap, positiv psykologi och psykologisk coaching på Skövde högskola. Anders specialområde är positiv psykologi som kan definieras som ”vetenskapen om personlig utveckling” eller ”vetenskapen över vad som gör det möjligt för individer och samhällen att blomstra”. Fokus på hans kurser och föreläsningar ligger på hur man kan få en redan ”frisk” människa eller organisation att må bättre, prestera bättre samt hitta sin fulla potential. Han håller även ledarskapskurser med fokus på teambuilding och coaching.


I sitt egna företag arbetar Anders som psykologisk coach samt håller regelbundet kurser i mindfulness och positiv psykologi. Han brinner dock mest för utbildning och psykologisk coaching med målet att hjälpa människor och organisationer att växa och utveckla sin fulla potential.

Eva Kessler


Eva har magisterexamen i Bioinformatik samt har en gedigen universitetsutbildning inom folkhälsa, idrottsvetenskap, kost- och friskvård, och näringslära. Eva har även fördjupat sig inom kostområdet i nutrition för äldre. Då hon besitter en stor kunskap gällande vegetarisk kost och har ett brinnande matlagningsintresse håller hon även kurser i vegetarisk kost.


Eva är även utbildad inom svensk klassisk massage och på fritiden håller hon i olika danskurser. Eva är en populär föredragshållare och driver idag eget företag inom hälsoområdet.

Ulrika Swala


Ulrika är utbildad Civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg. Hon är också utbildad i psykologi, organisationspsykologi och konflikthantering vid Göteborgs universitet. Via utbildningen till organisationskonsult i Psykosyntes, från HumaNova, har hon fördjupad kunskap inom upplevelsebaserad psykologi. Licensierad i ”Du–ett varumärke”, en metod för att ta fram en persons ”professionella rykte” och använda det i utvecklingssyfte.


Ulrikas professionella bakgrund är som ledare inom marknadsföring och försäljning. Med över 600 dokumenterade coachningstimmar är hon idag en erfaren konsult och en kunnig samarbetspartner. Hon är specialiserad på att få ledare, grupper och organisationer att utvecklas. I det arbetet är de psykologiska kunskaperna i kombination med erfarenhet som civilekonom en viktig framgångsfaktor.

Anne-Lee Mellström


Anne-Lee Mellström är utbildad Samtalsterapeut samt Organisationskonsult vid Huma Novas Psykosyntes-universitet. Dessutom är hon certifierad Metacoach, via ISNS-International Society for neuro-semantic. Hon har under många år jobbat som mental coach och rådgivare för elitidrottslag samt andra aktiva idrottare. Anne-Lee är även licenserad inom personlighet- och analysverktyget Humanprofil som också tittar på människans drivkrafter. Genom sina utbildningar i positiv psykologi, kommunikation, NLP och mental träning har hon en god inblick och fördjupad kunskap om upplevelsebaserad inlärning och metodik.


Hennes styrka som föreläsare, utbildare, coach samt processledare är hämtat från utbildning, erfarenheter samt ett liv i en utmanande prestationsvärld. Anne-Lee har spelat basket på elitnivå i 18 år har 3 SM guld samt 146 landskamper för Sverige. Idag driver hon sitt eget företag där hon stöttar individer och ledare i utveckling och förändring. Hennes framgång bygger på ett äkta, öppet och närvarande förhållningssätt.

Camilla Holm


Camilla är leg.Dietist och medlem i DRF (Dietisternas Riksförbund), utbildad sjukgymnast, personlig tränare och grupptränings-instruktör. Hon har mångårig erfarenhet som instruktör både för enskilda individer och grupper. Genom sina gedigna utbildningar och yrkeserfarenhet från olika områden besitter Camilla en djup kompetens inom kost, träning och hälsa.


Camilla har stora kunskaper om vad som är optimal nutrition och motion för att förändra kropp och hälsa och har även stor erfarenhet av förändringsarbete med utgångspunkt från KBT (kognitiv beteendeterapi). Camilla är en omtyckt föreläsare, kursledare och träningsinstruktör. Hon arbetar inom kommunen samt driver eget företag som föreläsare och kursledare.