Hem

Bergklint education

Utbildningar inom kost, hälsa och livsstil

Bildkälla: Thinkstock

VÄLKOMMEN

till Bergklint education

Bergklint education är ett utbildningscenter som erbjuder kompetensutveckling inom kost, hälsa och livsstil. Vi erbjuder både yrkesutbildningar såväl som vidareutbildningar, både på distans och på plats, utbildningarna är kompetenshöjande och gångbara på marknaden. Våra studerande är privatpersoner, anställda inom olika privata företag, samt yrkesverksamma från offentliga sektorn och då både kommuner och statliga verk.


Alla våra utbildningar är framtagna av personer med adekvat utbildning och med hög kompetens inom området. De har även lång erfarenhet av att kompetensutveckla personal som arbetar ut mot berörda grupper. Utbildningarna bygger på vetenskapligt förankrad forskning och omfattar både teoretiska och praktiska moment vilket gör er väl rustade för att arbeta inom området direkt efter slutförd utbildning.

Alla våra kurslärare är legitimerade dietister, nutritionister eller kostvetare med adekvat universitetsutbildning inom området. De är vana föreläsare, kursledare samt har lång erfarenhet av att ge kostråd till olika grupper av individer. Kurslärarna har en gedigen erfarenhet av att undervisa och kompetensutveckla olika yrkesgrupper om kost, hälsa och livsstil. Våra lärare får högsta betyg från våra studerande för snabb återkoppling.

Våra Diplomerade/Licensierade yrkesutbildningar till Kostrådgivare och Livsstilsrådgivare/ Livsstilscoach är godkända och kvalitetssäkrade av Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Kroppsterapeuternas yrkesförbund är friskvårdsbranschens ledande förbund som organiserar olika yrkeskategorier inom kost, behandling och träning. Du kan bli medlem både som studerande samt som yrkesverksam.

Videopresentation av våra distansutbildningar

Litteratur från Bergklint education


Din Hälsoguide -
Vitaminer, Mineraler & Antioxidanter

Hälsoguiden tar upp vilka näringsämnen vi  behöver äta för att vi ska må så bra som möjligt och för att vår kropp ska fungera på bästa sätt. Genom boken får du ta del senaste fakta om olika näringsämnen, i vilka livsmedel man finner dessa, samt när man riskerar näringsbrist eller riskerar överdosering av olika kosttillskott. 


Boken bygger på vetenskaplig forskning och författarna, som är verksamma på Bergklint education, har en gedigen erfarenhet med rätt expertkunskaper inom området.


Författare: Berit Bergklint, Kristine Arhage, Maria Åhman Persson, Petra Johansson, Vulkan förlag, 2021.Du köper boken för endast 189 kr på Vulkan.

Vulkan.se


Kostrådgivarens handbok -

Faktabok för att driva egen verksamhet

Boken är speciellt framtagen för dig som är eller vill bli verksam som Kostrådgivare. Här får du veta allt du behöver för att komma igång och bli verksam, inklusive kostrådgivning i praktiken, hur du startar upp eget företag, marknadsföring, försäljning, prissättning och annat du behöver veta som egenföretagare.


Boken bygger på vetenskaplig forskning och författarna, som är verksamma på Bergklint education, har en gedigen erfarenhet med rätt expertkunskaper inom området.


Författare: Berit Bergklint, Jannette Grahn Vera,  Kristine Arhage, Maria Åhman Persson, Vulkan förlag, 2019. Du köper boken för endast 269 kr på Vulkan.

Vulkan.se


Hälsoinspiratör              distans

Som Hälsoinspiratör ska du inspirera, peppa och motivera dina medmänniskor till en hälsosammare livsstil. En Hälsoinspiratör har en viktig roll på arbetsplatsen för att coacha till en bättre hälsa.


Diplomerad/Licensierad distans

Kostrådgivare


Utbildningen är högkvalitativ och framtagen av kostexperter inom området. Den vänder sig till dig med ett passionerat intresse av att arbeta med kost, hälsa och livsstil.


Diplomerad/Licensierad distans

Livsstilsrådgivare/Livsstilscoach


En övergripande utbildning som bygger på vetenskapligt förankrad forskning inom kost, hälsa och livsstil, för att vägleda människor till en hälsosammare livsstil.


"Jag har läst flera kurser hos er och arbetar sedan några år som Kostrådgivare på ett gym och det känns verkligen som att jag har hittat rätt, tack vare er! " Annica Grane

Bildkälla: Shutterstock